Вучић: Размишља се о војном року, за неке 3, ко хоће добровољно 6 или 9 месеци

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 16:46

Вучић: Размишља се о војном року, за неке 3, ко хоће добровољно 6 или 9 месеци

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас приликом обиласка Војнотехничког института у Жаркову да се размишља о увођењу војног рока и то у трајању од три месеца, а за оне који хоће доборовољно шест или девет месеци и додао да се на томе тренутно ради. Фото: Танјуг/Сава >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Радовановић „Људи на томе раде, морате да припремите много аката, морате да урадите све планове, па да видимо. И када будемо видели, онда доносимо одлуке, идемо пред народ и разговарамо са људима.
Вучић је рекао да се иде и на трансформацију Војске Србије и да ће све да се мења.
„Све мењамо у војсци, буквално све из концепта садашње четири бригаде, локализоване по месту становања, све ћемо другачије да радимо, нећу још да говорим, дакле како ћемо кроз дивизије, пукове и све друго да увеземо, да у сваком тренутку имамо могућност дејства и деловања на било којем делу територије, плус додатно ојачање“, рекао је председник.
Vučić: Ogromno interesovanje za kupovinu vojne opreme domaće proizvodnje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Размишља се о војном року, за неке 3, ко хоће добровољно 6 или 9 месеци се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.