Аустралија: Незапосленост у мају благо пала на 3,6 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 10:59

Аустралија: Незапосленост у мају благо пала на 3,6 одсто

Стопа незапослености у Аустралији је у мају пала на 3,6 одсто са априлских 3,7 одсто, саопштио је данас Завод за статистику Аустралије (АБС). Фото: Танјуг/AP Photo/Mark Baker „Број запослених је месечно порастао за око 76.000 људи, док је број незапослених пао за око 17.000 особа“, саопштио је >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << шеф одељења за статитиску рада АБС-а Бјорн Џарвис.
У Аустралији је у мају било око 14,01 милиона запослених,што представља рекорд, и 515.900 незапослених.
„Број запослених се у односу на период пре пандемије увећао за један милион, а сада је запослен и већи удео становништва“, наводи Џарвис. У мају 2023. било је запослено 64,5 одсто грађана Аустралије старијих од 15 година, што је повећање од више од два процентна поена (2,1) у односу на март 2020. године, додаје се у саопштењу.
Evropski berzanski indeksi u blagom padu, čeka se odluka ECB

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија: Незапосленост у мају благо пала на 3,6 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.