У Крагујевцу ће се производити електрични „ситроен Ц3“

Izvor: GradskeInfo.rs, 01.Okt.2022, 07:45

У Крагујевцу ће се производити електрични „ситроен Ц3“

У српској фабрици аутомобила у Крагујевцу ће се производити од краја 2024. године заменски модел за „Фијат Панду“, развијен на бази новог Ситроен Ц3 који ће бити потпуно електрични, објавио француски портал Ларгус специјализован за ауто индустрију, истичући да је то званично. Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/wydawca У информацији под насловом „Подаци о српском рођаку Ситроена Ц3″, наводи се да се“Фијат Панда“ производи у фабрици у Италији и да ће се његова замена склапати у фабрици у Србији.
Даље се додаје да су шеф „Стелантиса“ Карлос Таварес и председник Србије Александар Вучић потписали уговор о производњи новог електриччног возила и о улагању од 190 милиона евра у модернизацију фабрике, пренео је РТС.
Такође се напомиње да ће тај модел у Европи имати само електричну верзију, и да ће се продавати и у Јужној Америци. Модел ће бити дужи од „Фијата Панде“ који је дуг 3,69 метара. Дужина новог електричног модела ће бити четири метра.
U septembru inflacija u Austriji prešla 10 odsto

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Крагујевцу ће се производити електрични „ситроен Ц3“ се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.