3.500 HILJADE MAJMUNA TERORIŠE OVAJ GRAD! Ovakav prizor na ulicama sigurno niste videli, i to baš u mestu koje turisti OBOŽAVAJU (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2024, 16:05

3.500 HILJADE MAJMUNA TERORIŠE OVAJ GRAD! Ovakav prizor na ulicama sigurno niste videli, i to baš u mestu koje turisti OBOŽAVAJU (VIDEO)

Zabrinjavajuće?

Nekoliko hiljada agresivnih majmuna nateralo je meštane jednog tajlandskog grada da zatvore prodavnice, a turiste i kupce da beže.

Grad Lopburi, koji se nalazi stotinak kilometara severno od glavnog grada Bangkoka, poznat je po svojoj populaciji Makakija, zbog kojih dolaze turisti iz celog sveta. Međutim, grad koji je imao snažnu lokalnu ekonomiju, sada je u opasnosti da postane grad duhova jer je oko 3.500 majmuna doslovce preuzelo vlast.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Gradski majmuni su veoma voljeni, lokalno stanovništvo čak održava godišnji festival u njihovu čast, ali sada su kompanije i mala preduzeća zatvorila svoje prodavnice, a turisti se drže podalje. Prodavci iz tržnog centra navode da su majmuni često upadali u lokale i uznemiravali meštane i turiste koji su dolazili u kupovinu. Takođe su oštetili štandove prodavnica primoravajući vlasnike da plaćaju popravke.

Tayland'da maymun istilası

Tayland'ın Lopburi şehri, binlerce maymunun alanı istila etmesi, dükkanları tahrip etmesi ve turistleri taciz etmesi nedeniyle bir 'hayalet şehir' olma riskiyle karşı karşıya. pic.twitter.com/CUjDCOtScp

— EFEKIZ Nermin Seçkin 𐰣𐰾𐰀𐰲𐰚𐰃𐰤 (@NerminSekin1) February 1, 2024

Nestašni majmuni su postali toliki problem da je lokalni tržni centar stavljen na prodaju pre dve godine, međutim, nema zainteresovanih iako mu je prodajna cena u međuvremeni snižena. Tržni centar je prvobitno bio na prodaju za nekih 2 miliona evra, ali cena je sada smanjena za bezmalo 500.000. Tržni centar je takođe smanjio zakupnine, kako bi pomogao vlasnicima prodavnica da se nose sa udarom na svoj profit, ali grad se još bori da se oporavi.

Majmuni, koji imaju potpuni nedostatak straha za ljude, pokazuju izuzetno hrabro ponašanje, penju se preko šoferšajbna vozila u pokretu i skaču po svim prolaznicima na ulici. Meštani kažu da postoje čak i rivalske bande koje obeležavaju njihovu teritoriju - što dovodi do sukoba kada se životinje sretnu.

Vladini zvaničnici su pokušavali da kontrolišu populaciju divljih majmuna poslednjih godina, ali nisu uspeli da obuzdaju broj jer životinje nastavljaju da se razmnožavaju.

Veliki broj majmuna je sterilisan 2020. godine u okviru vladinog programa nakon što je njihov broj izmakao kontroli tokom pandemije. Službenici odeljenja za divlje životinje namamili su životinje u kaveze sa voćem i odveli ih u kliniku gde su anestezirani i sterilisani i ostavljeni sa tetovažom da obeleže njihovu sterilizaciju, ali vlasti jednostavno ne mogu da prate.

Srbija Danas/Daily mail/Preneo Z.Ko

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

ARMIJA MAJMUNA TERORIŠE GRAD NA TAJLANDU Podelili se u rivalske bande i zaposeli ulice, niko im ne sme ništa: Ljudi pozatvarali radnje, turisti pobegli (FOTO, VIDEO)

Izvor: Blic, 03.Feb.2024

Armija agresivnih majmuna potpuno je paralisala grad na Tajlandu nateravši ljude da se zatvore u kuće, a vlasnike da privremeno zaključaju svoje radnje. U mestu Lopburi, nekih stotinak kilometara severno od Bangkoka, ove životinje seju strah jer ih ima na hiljade i vrlo su agresivni.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.