Аустралија: Незапосленост у јуну остала на 3,5 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 09:25

Аустралија: Незапосленост у јуну остала на 3,5 одсто

Стопа незапослености у Аустралији је у јуну износила 3,5 одсто, што је исто као у мају, саопштио је данас Завод за статистику Аустралије (АБС). Фото: Pixabay/Jutta53 „Број запослених је месечно порастао за око 30.000 људи, док је број незапослених пао за око 11.000“, саопштио је шеф одељења >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за статитиску рада АБС-а Бјорн Џарвис.
У Аустралији је у јуну било око 14,05 милиона запослених, за 32.600 више него претходног месеца, и 504.400 незапослених, за 10.900 мање него у мају.
Тржишта су очекивала да ће број запослених месечно порасти за 15.000 особа, тако да је јунски резултат превазишао очекивања.
„Број запослених се у односу на период пре пандемије увећао за један милион, а сада је запослен и већи удео становништва“, наводи Џарвис.
У јуну 2023. године је било запослено 64,5 одсто грађана Аустралије старијих од 15 година – исто као у мају, што је повећање од више од два процентна поена (2,1) у односу на  март 2020. године, додаје се у саопштењу.
Evropska komisija objavila smernice o interakciji sa veštačkom inteligencijom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Аустралија: Незапосленост у јуну остала на 3,5 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.