Јапан: Годишња стопа инфлације у априлу 3,5 одсто, виша од очекиване

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Maj.2023, 12:08

Јапан: Годишња стопа инфлације у априлу 3,5 одсто, виша од очекиване

Годишња стопа инфлације у Јапану је у априлу порасла на 3,5 одсто са мартовских 3,2 одсто, саопштио је данас Завод за статистику Јапана. Фото: Танјуг/Toru Hanai/AP Content Services for Hiroshima Tourism Association Ова бројка је значајно већа од тржишних очекивања, која су предвиђала априлску стопу инфлације >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << од 2,5 одсто.
Највише је на годишњем нивоу поскупела храна, за 8,4 одсто, као и транспорт – 1,8 одсто, одећа – 3,8 одсто, намештај и опрема за домаћинство – 10,0 одсто, медицинска нега – 1,7 одсто и образовање – 1,3 одсто.
У априлу су смањени трошкови за гориво, осветљење и воду, пре свега због пада цена струје за 9,3 одсто на годишњем нивоу.
Стопа базне инфлације се у априлу попела на 3,4 одсто, са мартовских и фебруарских 3,1 одсто.
Dug bankama 1.493 milijarde dinara, najviše kroz gotovinske kredite

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан: Годишња стопа инфлације у априлу 3,5 одсто, виша од очекиване се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.