Кина задржала каматну стопу на једногодишње зајмове на 3,45 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Nov.2023, 12:12

Кина задржала каматну стопу на једногодишње зајмове на 3,45 одсто

Народна банка Кине (ПБоЦ) саопштила је данас да је одлучила да задржи каматну стопу на једногодишње зајмове (ЛПР) на 3,45 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Ng Han Guan Како преноси ЦНБЦ, ова каматна стопа је везана за већину кредита за становништво и компаније.
ПБоЦ је истовремено задржала >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << каматну стопу на петогодишње зајмове, која је везана за већину хипотека, на 4,2 одсто.
Овај потез Народне банке Кине је у складу са тржишним очекивањима. Вредност нових кинеских зајмова у националној валути у октобру је износила 738,4 милијарде јуана, објавила је недавно ПБоЦ.
То је најнижа вредност у последња три месеца, али је превазишла очекивања тржишта од 665 милијарди јуана. М2, широка мера новчане масе која покрива готовину у оптицају и све депозите, порастала је у октобру за 10,3 одсто у односу на исти месец годину дана раније, у складу са очекивањима тржишта.
Evropski berzanski indeksi neujednačeni, cena nafte u porastu, pad cene zlata

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кина задржала каматну стопу на једногодишње зајмове на 3,45 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.