Привреда и становништво у јуну банкама дуговали 3.396,9 милијарди динара

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jul.2023, 17:16

Привреда и становништво у јуну банкама дуговали 3.396,9 милијарди динара

Привреда и становништво су на крају јуна банкама дуговали 3.396,9 милијарде динара, што је за 0,8 одсто више него пре месец дана, наводи се у кредитном извештају за јун, који је Удружења банака Србије објавило данас. Фото: Градске инфо Дуг становништва износио је 1.482,7 милијарди, што >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << представља повећање за 0,5 одсто у односу на крај маја.
Становништво је највише дуговало кроз готовинске кредите, 689,4 милијарде динара а на другом месту били су стамбени и кредити за адаптацију у висини од 659,3 милијарде.
Када је реч о кашњењу у отплати, учешће доцње је код становништва износило 2,4 одсто, код предузетника 5,5 одсто а код правних лица 3,0 одсто.
Кашњење код све три категорије, дакле становништва, правних лица и предузетника, остало је процентуално исто као и пре месец дана.
Kamate ponovo rastu, ali to nije kraj – kako da spasete ušteđevinu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Привреда и становништво у јуну банкама дуговали 3.396,9 милијарди динара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.