Није било лако изабрати: Ово су топ 3 Ђиласове лажи, у конкуренцији од стотину колико их је имао велики барон!

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Feb.2024, 14:12

Није било лако изабрати: Ово су топ 3 Ђиласове лажи, у конкуренцији од стотину колико их је имао велики барон!

Тешко је изабрати топ три лажи у мору Ђиласових лажи, али ово су неке од највећих
Драган Ђилас, газда НАТО опозиције, има дугу политичку каријеру, али има и амнезију, па заборави шта је радио, како се понашао, коју је политику водио, са ким се све свађао и кога је нападао. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << M.K/ATA Images Ово су три Ђиласове лажи које се памте (тачније, памте их сви осим њега и његовог окружења), мада се може бројати и до 100 и више – пише Ало. Тешко је изабрати топ три лажи у мору Ђиласових лажи, али ово су неке од највећих.
Прва лаж За почетак, заборавио је лидер ССП како су он и његова Демократска странка узели градску власт у Београду 2008. године. Подсетимо, тада је већ био потписан коалициони споразум СРС, СПС И ДСС, по којем је Александар Вучић требало да буде градоначелник, а та групација имала је више него солидну већину у Скупштини Београда. Све је то и јавно саопштено.
А онда, преко ноћи, СПС је (што уценама, што обећањима) убеђен да промени страну и Ђилас је дошао на место градоначелника, а ДС је постао стожер градске власти. И то са танком већином од 58 одборника, док исти тај Ђилас сада СНС спочитава да нема легитимитет са исто толико одборника или једним мање, свеједно.
Ах, та заборавност.
Друга лаж Идемо даље. Припреме за изборе прошлог децембра Ђиласова група почела је бруталном кампањом дезинформисања месецима раније. Најпре је формирао листу на таласу незадовољства грађана мајским трагедијама, неосновано таргетирајући државу и власт за нешто што је чин помахниталог појединца и што може у свакој земљи да се догоди.
Ђиласу, рецимо, није пало на ум, после масакра у Прагу, граду у коме је провео део живота и за који је везан бизнисом, да предложи Чесима да формирају покрет „Чешка против насиља“, што, наравно, ни њима самима није пало на памет. Као што не би ни било коме другом у свету, осим ђиласовцима, да лешинарски користе трагедију огромних размера. Они су, међутим, све време форсирали тезу да су држава и власт криви за трагедије у „Рибникару“ и Младеновцу.
Трећа лаж За крај овог списка, који је, као што рекосмо, могао да буде и вишеструко дужи, присетимо се изјаве Драгана Ђиласа из времена када је био градоначелник Београда, а коју је, замислите, наводно заборавио. Па је упоредимо са понашањем листе „Србија против насиља“ на протестима, када су блокирали ауто-пут, градске саобраћајнице, болнице, школе и друге установе, малтретирајући два милиона људи у Београду. А било их је притом, понекад, тек неколико стотина.
„Нико не сме да блокира град, МУП треба да предузме мере да спречи блокаду. Многи у овој земљи сматрају да је нормално да блокирају пругу, ауто-пут или градске улице, посебно раскрснице. То је опасно и по животе суграђана и по нормалан живот. Ја сам таксистима рекао: Оног дана када ступе у штрајк блокадом града, више са градоначелником Београда немају о чему да разговарају“, казао је тада Ђилас.
На основу свега горе наведеног, није тешко закључити колики је Ђилас лицемер и лажов. Најбоље о томе говоре злоупотреба трагедије у политичке сврхе, али и двоструки аршини- када је вршио власт говорио је једно, сада кад је опозиција, оптужује друге за нешто што је сам радио и говори потпуно супротно.
Vlada Srbije izdvaja dodatnih 2,3 miliona evra za obnovu JDP-a

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Није било лако изабрати: Ово су топ 3 Ђиласове лажи, у конкуренцији од стотину колико их је имао велики барон! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.