Када приметите овакве флеке, време је да баците тефлонски тигањ: Обратите пажњу на ове 3 ствари

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Okt.2023, 07:49

Када приметите овакве флеке, време је да баците тефлонски тигањ: Обратите пажњу на ове 3 ствари

Тефлонски тигањи омогућавају пржење без пуно уља и лепљења, али често не приметимо када је време да га заменимо новим. Фото: Pexels/Rdne stock project Колико дуго користите тигањ пре него што га баците? Вероватно спадате у већину која користи дуго исто посуђе за печење и пржење, што баш и >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << није добра навика.
Пржење на тефлонском тигању захтева мање количине уља или путера, али услед честе или дуге употребе с временом долази до његовог хабања и површински слој се оштећује. Неколико јасних знакова указују да је време да замените тигањ од тефлона новим. Ево знакова на које би свака домаћица требало да обрати пажњу.
1. Дно је постало неравно Уобичајен је процес стварања неравнина по површини тигања на којој се пржи храна. Када приметите да су се појавиле веће неравнине, требало би да га баците. Оне ће отежати уједначену термичку обраду хране, а и испржене намирнице могу бити мање безбедне за јело.
2. Тамне флеке За тефлонске тигање требало би да знате разлику између светлијих и тамнијих флека. Док су светлије уобичајене и нису разлог за бацање посуђа, тамне указују да је дошло до оштећења површинског нелепљујућег слоја. У том случају, требало би одмах да га баците.
3. Дубоке огреботине Дубоке или веће огреботине не треба никако игнорисати. Оне су јасан знак да је површински слој оштећен и да хемикалије које настају као резултат тога могу доспети у намирнице које пржите.
Саветује се да тефлонске тигање мењате на отприлике 5 година. Наравно, у међувремену морате обратити пажњу на огреботине и неравнине и, ако сте их приметили, треба одмах да престанете да их користите
Da li antibiotici prave u organizmu više štete nego koristi?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Када приметите овакве флеке, време је да баците тефлонски тигањ: Обратите пажњу на ове 3 ствари се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.