САД: Годишња стопа инфлације у јулу порасла на 3,2 одсто, мања од очекивања

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Avg.2023, 17:25

САД: Годишња стопа инфлације у јулу порасла на 3,2 одсто, мања од очекивања

Годишња стопа инфлације у САД је у јулу порасла на 3,2 одсто, са јунских 3,0 одсто, саопштила је данас америчка Канцеларија за статистику рада (БЛС). Фото: Pixabay Тржишта су прогнозирала нешто већу јулску инфлацију од 3,3 одсто.
Цене енергената су на међугодишњем нивоу пале за 12,5 >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << одсто, док је храна у истом периоду поскупела за 4,9 одсто.
Одећа је поскупела за 3,2 одсто, транспорт за 9,0 одсто, а електрична енергија за 3,0 одсто.
Појефтиниле су цене медицинских услуга – за 1,5 одсто, као и цене половних аутомобила и камиона – за 5,6 одсто.
На месечном нивоу је инфлација у јулу порасла за 0,2 одсто, у складу са предвиђањима.
Годишња стопа базне инфлације у САД је у јулу за нијансу пала на 4,7 одсто са јунских 4,8 одсто, док су тржишта очекивала да ће она остати иста као претходног месеца.
Radna mesta kojima posreduje NSZ između poslodavca i radnika, 10. avgust

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: Годишња стопа инфлације у јулу порасла на 3,2 одсто, мања од очекивања се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.