Јапан: Годишња стопа инфлације у мају пала на 3,2 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 10:16

Јапан: Годишња стопа инфлације у мају пала на 3,2 одсто

Годишња стопа инфлације у Јапану је у мају пала на 3,2 одсто, са априлских 3,5 одсто, саопштио је данас Завод за статистику Јапана. Фото: Танјуг/AP Photo/Eugene Hoshiko, File Тржишта су очекивала знатно већу инфлацију од 4,1 одсто, тако да овај резултат представља пријатно изненађење.
Цене >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << горива, осветљења и воде су пале већ четврти месец заредом, овог пута за 8,3 одсто, пре свега због ниже цене електричне енергије – за 17,1 одсто међугодишње.
Трошкови становања су у мају на годишњем нивоу порасли за 1,2 одсто, а образовања за 1,3 одсто, што је иста стопа раста као у априлу.
У мају су нешто брже расле цене транспорта – за 2,2 одсто према априлских 1,8 одсто, хране – за 8,6 одсто према априлских 8,4 одсто, одеће – 3,9 одсто према априлских 3,8 одсто, и медицинске неге – 2,1 одсто према 1,7 одсто.
Годишња стопа базне инфлације је у мају такође пала на 3,2 одсто, са априлских 3,4 одсто.
Roman Abramovič krije novac u nemačkim firmama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јапан: Годишња стопа инфлације у мају пала на 3,2 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.