3 кухињске намирнице које ефикасно уклањају токсине из воћа и поврћа

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Jun.2023, 15:00

3 кухињске намирнице које ефикасно уклањају токсине из воћа и поврћа

Међу поврћем које садржи највише пестицида су спанаћ, целер, парадајз и паприка, а међу воћем које је потребно добро очистити пре јела су јабуке и грожђе. Фото: Pixabay/RitaE Ако немате среће да сами узгајате поврће и будите сигурни да оно не садржи пестициде и друге токсине штетне >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << по здравље, потребно га је добро опрати, најбоље је да га истрљате четком под текућом водом.
Али то није довољно да бисте могли безбрижно јести кору или је користити за кување. Међу поврћем које садржи највише пестицида су спанаћ, целер, парадајз и паприка, а купус, лук и патлиџан су на дну листе када је реч о штетности.
Јагоде, нектарине, јабуке, брескве, трешње и грожђе овим редом садрже количину материја које штете паразитима, али и људима. На срећу, неке од намирница које имамо у кухињском ормару уклањају добар део токсина.
У томе су најефикаснији сода бикарбона, со и лимун. У већу шерпу сипајте млаку воду и додајте две кашичице соли, а када се раствори, ставите намирнице у шерпу, потопите их и оставите да одстоје 15 минута. Ова метода је идеална за зелено лиснато поврће попут блитве, спанаћа и купуса, броколија и карфиола, али не и за печурке јер ће пити воду.
Комбинација лимуна, сирћета и соде бикарбоне корисна је за ефикасно уклањање пестицида и хербицида. Састојке можете помешати и ставити у спреј са спрејом и затим испрати након десет минута. Ако су јабуке и цитруси премазани воском да би им се продужио рок трајања, испирање није довољно. Кору треба огулити због опасности да се испод коре сакрију микроорганизми.
Ovim trikovima ćete se osloboditi neprijatnog mirisa belog luka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак 3 кухињске намирнице које ефикасно уклањају токсине из воћа и поврћа се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.