Једите кромпир и смршајте! Дијета која ће вам помоћи да изгубите тежину за 3 дана

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Jun.2023, 13:00

Једите кромпир и смршајте! Дијета која ће вам помоћи да изгубите тежину за 3 дана

Главна ствар је да се придржавате 7 основних правила дијете. Фото: Unsplash/Sq lim Ако желите брзо да смршате неколико килограма, постоји много опција. А једна од прилично ефикасних и веома занимљивих је кромпир дијета, која ће вам помоћи да смршате за само неколико дана.
Концепт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << једења кромпира за мршављење датира из 1849. године. Васкрсао је 2016. године када је Тим Стил написао књигу која објашњава принципе ове дијете. Стил тврди у својој књизи да ова дијета такође може побољшати имунитет и здравље црева.
Кромпирова дијета је прилично једноставна. Постоји неколико различитих варијација, али Стилова верзија има седам основних правила која треба следити: Правило 1: Три до пет дана једите само кувани кромпир.
Правило 2: Можете јести од 0,8 до 2 кг кромпира дневно.
Правило 3: Нема друге хране, укључујући зачине и додатке као што су кечап, путер, павлака и сир.
Правило 4: Мало соли је у реду, али покушајте да је избегнете.
Правило 5: Можете пити воду, обичан чај или црну кафу без шећера.
Правило 6: Тешка физичка активност се не препоручује. Лагане вежбе и ходање су од помоћи.
Правило 7: Узимајте своје редовне лекове према упутствима вашег лекара. Немојте узимати никакве додатке исхрани без рецепта.
У овој верзији дијете, дозвољен је само бели кромпир. Друге верзије ове дијете укључују слатки, црвенкасто браон и златни кромпир, као и зачинско биље и зачине.
Дакле, може ли кромпирова дијета заиста помоћи у губитку тежине? Кратак одговор је да, али постоји неколико упозорења. Уопштено говорећи, кромпир дијета се сматра екстремном јер једете само једну храну за кратко време.
Иако 0,8-2 килограма кромпира може изгледати као много, у стварности то износи само 500-1300 калорија дневно. Ово је мање од онога што већина људи конзумира на редовној исхрани, тако да недостатак доводи до губитка тежине.
Кромпир такође садржи хранљиву материју која се зове инхибитор протеиназе 2 која помаже у смањењу глади успоравањем варења. И многе друге важне хранљиве материје као што су калијум, влакна, витамин Ц, фолна киселина и гвожђе.
Али нашем телу је потребно много различитих хранљивих материја, тако да исхрана која садржи само кромпир није здрава на дуге стазе.
Ako teglu sa džemom čuvate na ovaj način, nikada se neće storiti buđ

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једите кромпир и смршајте! Дијета која ће вам помоћи да изгубите тежину за 3 дана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.