Индија: Тигрови спасени са ивице изумирања, тренутно их има најмање 3.167

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Apr.2023, 13:53

Индија: Тигрови спасени са ивице изумирања, тренутно их има најмање 3.167

У Индији су тигрови спасени са ивице изумирања и њихов број се повећава захваљујући пројекту под називом „Тигар“, и сада их има најмање 3.167.
Индија обележава 50 година од почетка спровођења тога пројекта и слави успех који је глобално признат, објавио је Индија тудеј. Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Pixabay/ChiemSeherin Индијски премијер Нарендра Моди рекао је данас у Бандипуру да се број тигрова у Индији у прошлој години повећао на 3.167 са око 3.000 колико је било процењено да их има 2018. године.
Пројекат „Тигар“ започео је 1. априла 1973. године на иницијативу тадашње премијерке Индире Ганди, а имао је за циљ да се повећа бројност популације тигрова.
Првобитно је било девет резервата за тигрове, а сада се број заштићених подручја повећао на 53.
Индија се сада суочава са великим изазовима због повећања популације тигрова јер су поједини резервати постали пребукирани.
Према проценама, у Индији је крајем 19. века било 40.000 тигрова у дивљини, али се због нелегалног лова и уништавања станишта њихов број драстично смањио, тако да их је 1972. године било само 1.411.
Захваљујући пројекту „Тигар“, Индија се сада може похвалити највећим бројем тигрова у дивљини.
Rim: Papa Franja otpočeo uskršnju misu na Trgu Svetog Petra

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индија: Тигрови спасени са ивице изумирања, тренутно их има најмање 3.167 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.