Хунта у Мјанмару помиловала 3.113 затвореника поводом Нове године у тој земљи

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 12:11

Хунта у Мјанмару помиловала 3.113 затвореника поводом Нове године у тој земљи

Хунта у Мјанмару данас је, поводом традиционалне прославе будистичке Нове године, ослободила 3.113 затвореника, укључујући 98 странаца, саопштила је војна влада те земље на Телеграму. Фото: Танјуг/AP Photo Војна власт у Мјанмару је од пуча 2021. брутално гушила протесте и притворила >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << хиљаде противника и продемократских активиста, што је наишло на глобалну осуду, преноси Ројтерс.
Државни секретар хунте, генерал Аунг Лин Две навео је у саопштењу да је амнестија „прослава мјанмарске Нове године како би се људима донела радост и одговорило се на хуманитарне забринутости“. Засад није познато на кога се помиловање односи.
Свргнута лидерка Аунг Сан Су Ћи, нобеловка која је представљала опозицију војној власти, у затвору служи 33 године казне, после маратонског суђења које је међународна заједница оценила као лажно.
Хунта је притворила и друге чланове њене грађанске владе након што је 2021. војним пучем преузела власт.
У затвору је још најмање 17.000 људи, а хунта је убила њих 3.200, тврди група активиста Савез за помоћ политичким затвореницима. Хунта повремено ослобађа затворенике, али су овогодишњи и прошлогодишњи број ослобођених знатно мањи него 2021. године, када су поводом будистичке Нове године амнестиране 23.000 људи.
Šojgu izvestio Putina: Više od 25.000 vojnika učestvuje u vežbama Pacifičke flote

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хунта у Мјанмару помиловала 3.113 затвореника поводом Нове године у тој земљи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.