Индустријска производња у БиХ у јулу за 3,1 одсто већа него у јуну ове године

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Avg.2023, 15:42

Индустријска производња у БиХ у јулу за 3,1 одсто већа него у јуну ове године

Према подацима Агенције за статистику БиХ индустријска производња у тој земљи прошлог месеца повећана је за 3,1 одсто у односу на јун, а у поређењу са јулом прошле године бележи раст од 0,6 одсто. Фото: Pixabay/geralt Јулска производња интермедијарних производа већа је за 8,4 одсто у односу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на јун, енергије за 1,7 одсто, нетрајних производа за широку потрошњу за 1,6 одсто, капиталних производа за један одсто, док је производња трајних производа за широку потрошњу мања за 6,1 одсто, преноси РТРС.
Како се наводи, у јулу ове, у односу на исти месец прошле године, производња капиталних производа већа је за 5,2 одсто, енергије за 0,8 одсто, интермедијарних производа за 0,4 одсто, док је производња нетрајних производа за широку потрошњу мања за 2,4 одсто, а трајних производа за широку потрошњу за 2,3 одсто. Десезонирана индустријска производња у јулу у вађењу руде и камена већа је за 8,2 одсто у односу на јун, у прерађивачкој индустрији за 4,7 одсто, док је у производњи и снабдевању електричном енергијом и гасом забележен пад од 1,7 одсто.
У јулу, у односу на исти месец прошле године, индустријска производња, календарски прилагођена, бележи раст у производњи и снабдевању електричном енергијом и гасом за 5,7 одсто, у прерађивачкој индустрији за 0,4 одсто, док је у вађењу руда и камена забележен пад од 7,4 одсто.
Promet na Beogradskoj berzi 12 miliona dinara, sa oba indeksa u plusu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Индустријска производња у БиХ у јулу за 3,1 одсто већа него у јуну ове године се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.