Половина потрошача у СРБ троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

Izvor: GradskeInfo.rs, 29.Jan.2023, 13:30

Половина потрошача у СРБ троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге

У последњем истраживању дигиталних навика, готово половина испитаника из Србије каже да троши више од 3.000 динара месечно на апликације или виртуелне платформе, а сваки други испитаник користи онлајн услуге неколико пута дневно. Фото: Pixabay/jaredrendell Четири од 10 испитаника сматра >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да је њихова дневна рутина постала дигиталнија након пандемије, док је за готово трећину њих углавном дигитална (28 одсто).
Према истраживању „Нове дигиталне навике“, које је спровела Виса једна четвртина испитаника каже да је за њих забава постала најдигиталнија због велике количине времена проведеног на различитим платформама за стриминг.
Скоро половина учесника анкете истакла је брзину као најважнији фактор при одлучивању за коришћење виртуелних сервиса, затим једноставност са 29 одсто, доступност са 20 одсто и на крају безбедност са пет одсто.
Резлтати говоре да су потрошачи данас спремни да дају предност личном благостању и слободном времену уместо да све раде ‘пешице’, јер на питање који део њиховог живота би се значајно побољшао уз већу употребу апликација и онлајн платформи, четири од 10 испитаника определило се за услуге јавне администрације.
Што се тиче будућности, више од трећине испитаника сматра да ц́е се њихове дигиталне навике повећати у области финансија, следе куповина 31 одсто, и посао са 23 одсто, а већу дигитализацију у сфери превоза и здравља очекује тек један од 10 испитаника.
Када је реч о великим платформама, сваки други испитаник најчешц́е користи електронско банкарство и дигитална плаћања, на другом месту су апликације за наручивање и доставу хране, затим платформе за стриминг, док само осам одсто користи апликације за такси превоз.
Курс динара према евру сутра 117,3738

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Половина потрошача у СРБ троши више од 3.000 динара месечно на дигиталне услуге се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.