2u1: I tuš kabina i veš mašina

Izvor: Vesti-online.com, 11.Okt.2012, 17:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

2u1: I tuš kabina i veš mašina

Dok se tuširate, perete i veš! O, da, uskoro će biti moguće. Novi izum turskog dizajnera Ahmeta Buraka Aktasa pod nazivom "Vošit" ("Washit") služi za tuširanje, ali i za pranje veša. Izgleda kao tuš kabina, ali na sebi ima i ugrađenu mašinu za veš, koja koristi dve vodene pumpe i tri filtera - karbonski, organski i hemijski...

Mašina radi tokom tuširanja i to tako što voda, koja ostaje na dnu tuš kabine, odlazi u slivnik i prolazi kroz filtere da bi na kraju bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << iskorišćena za pranje odeće, piše Dejli mejl.

Ahmet Burak Aktas je uveren da se njegovim "Vošitom" može uštedeti znatna količina vode. On ističe da sam proces nije nimalo nehigijenski, kako možda zvuči.

– "Vošit" je proizvod koji će sigurno promeniti našu svakodnevicu. S njim će pranje gomile odeće postati stvar prošlosti. Svaki put kad poželimo da se istuširamo, to će biti i prilika da operemo našu odjeću bez da koristimo dodatnu količinu vode – kaže turski dizajner.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Novi izum: veš mašina i tuš kabina

Izvor: Press, 11.Okt.2012

  Turski dizajner Ahmet Burak Aktas predstavio je svoj novi izum pod nazivom "Vošit" koji u isto vreme služi za tuširanje i pranje veša. Ovaj proizvod izgleda kao tuš kabina a na sebi ima ugrađenu mašinu za veš koja koristi dve vodene pumpe i tri filtera karbonski.  

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.