Тренаж и обука на авионима миг-29

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 08:45

Тренаж и обука на авионима миг-29

У ловачкој авијацијској ескадрили 204. ваздухопловне бригаде, чија је база на војном аеродрому Пуковник-пилот Миленко Павловић у Батајници, у току је интензивна летачка обука на авионима миг-29, саопштено је из Министарства одбране. Фото: Танјуг/Министарство одбране
Обука >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се изводи са циљем одржавања тренажа и високог нивоа оспособљености летачког састава за извршавање задатака контроле и заштите ваздушног простора и уједно представља припрему за бојево гађање циљева у ваздушном простору у акваторијуму Црног мора, које припаднике јединице очекује у јуну ове године.

Као део припрема за предстојеће гађање, увежбавају се стандардне оперативне процедуре приликом пресретања непознате летелице, вођење ваздушног боја и дејство по циљевима у ваздушном простору.
Летачке активности се изводе у координацији са официрима за навођење из састава 126. бригаде ваздушног осматрања, јављања и навођења и уз подршку техничког особља, које врши све потребне провере, наоружавање и непосредну припрему авиона за летење и дејство.
Прилику да у пракси провере резултате интензивне обуке и потврде висок ниво оспособљености припадници јединице имаће већ следећег месеца на бојевом гађању у Бугарској, када ће ракетним наоружањем дејствовати по циљевима у ваздушном простору.
Реализовна обука за употребу система „панцир С1“

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тренаж и обука на авионима миг-29 се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.