Јубиларни десети „Шекспир фестивал“ од 29. јуна до 5. јула

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jun.2023, 07:55

Јубиларни десети „Шекспир фестивал“ од 29. јуна до 5. јула

Јубиларни десети Шекспир фестивал, одржаће се од 29. јуна до 5. јула у Вили Станковић у Чортановцима. Програм фестивала чине савремене светске продукције Шекспирових дела. Фото: PrtsSc/sekspirfestival.org Фестивал се одржава сваке године у јуну, у аутентичном, налик средњовековном амбијенту, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << резиденције Вила Станковић. Идеја овог јединственог фестивала у нашој земљи, јесте да негује дела највећег светског драмског ствараоца представљањем атрактивног позоришног програма под ведрим небом, како је то било и у Шекспирово време.
Оснивање Шекспир фестивала у Србији иницирао је редитељ Никита Миливојевић након премијере његове представе „Хенри VI” у чувеном Глоб театру у Лондону у мају 2012. године.
Поред жеље да нам открије Шекспира на нов начин, Никита Миливојевић је био вођен идејом да се Вила Станковић – изузетан простор затворен за јавност, учини атрактивним културно-туристичким местом. Програм фестивала можете погледати на званичном сајту фестивала. Улазнице за главни програм износе 1200 динара и могу се купити на свим овлашћеним продајним местима Tickets а у Србији као и путем интернета преко www.tickets.rs.
Улазнице за пратећи програм (Представа Отела) износе 600 динара.
Radno vreme biletarnice SNP-a tokom leta

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Јубиларни десети „Шекспир фестивал“ од 29. јуна до 5. јула се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.