Рок за пријаве за пројекат конкурентне пољопривреде 29. фебруар

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 12:42

Рок за пријаве за пројекат конкурентне пољопривреде 29. фебруар

Пољопривредници до 29. фебруара могу да поднесу пријаве за Трећи јавни позив за утврђивање права на коришћење бесповратних средстава у оквиру Пројекта конкурентне пољопривреде Србије, познатијег као „50:40:10“. Фото: Градске инфо Позив је расписан 4. децембра 2023. године и рок за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << подношење пријава првобитно је био 2. фебруар, али је донета одлука о додатном продужењу рока до краја овог месеца, како би се свим заинтересованима изашло у сусрет и омогућило додатно време за прикупљање неопходне документације.
Позив је намењен првенствено предузетницима, привредним друштвима и земљорадничким задругама које производе или врше откуп примарних пољопривредних произвођача, прерађују их и пласирају на тржиште.
Укупна вредност средстава за Трећи позив износи 750 милиона динара, вредности инвестиција за кориснике могу износити од 25.000 до чак 400.000 евра, а висина бесповратних средства може се кретати и до 200.000 евра.
Подношење пријава могуће је искључиво онлајн путем сајта Пројекта конкурентне пољопривреде Србије www.scap.rs, као и на сајту Управе за аграрна плаћања www.uap.gov.rs.
Овај пројекат реализује Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде у сарадњи са Светском банком.
Кроз два претходна јавна позива више од 3.500 пољопривредника исказало је заинтересованост за овај пројекат који се финансира по моделу 50:40:10, где 50 одсто средстава представљају бесповратна средства обезбеђена из зајма Светске банке, 40 одсто средстава финансира се из кредита пословних банака, а 10 одсто средстава је учешће самих пољопривредника.
До сада је пољопривредницама додељено 30,3 милиона евра бесповратних средстава, односно у просеку од 10.000 до 200.000 евра по кориснику.
Mali: Pripremni radovi ispod zemlje za izgradnju EKSPO2027 se polako završavaju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Рок за пријаве за пројекат конкурентне пољопривреде 29. фебруар се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.