Оперативни профит Сонија од јула до септембра пао за 29 одсто међугодишње

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Nov.2023, 15:37

Оперативни профит Сонија од јула до септембра пао за 29 одсто међугодишње

Јапански технолошки гигант Сони саопштио је данас да је његов оперативни профит од јула до септембра, који за компанију представља други фискални квартал, пао за 29 одсто међугодишње на 263 милијарди јапанских јена. Фото: Танјуг/AP Photo/Shuji Kajiyama, File Сони је у поменутом периоду регистровао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << приход од 2,8 билиона јена, за осам одсто више него у истом кварталу 2022. године, преноси ЦНБЦ.
Јапанска фирма је навела да је пад профита изрокован слабијом продајом чипова – за 28 одсто мање него прошле године, као и лошијим резултатима у сектору услуга и забаве и другим областима. Компанија је упркос паду профита кориговала навише своју прогнозу за целу годину, рекавши да очекује укупан приход од 12,4 билиона јена јер има користи од слабости јапанске валуте у односу на долар.
Сони очекује да ће ове године продати 25 милиона конзола Плејстејшн 5, у складу са претходним плановима.
Profit Diznija od jula do septembra 264 miliona dolara, veći od očekivanog

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Оперативни профит Сонија од јула до септембра пао за 29 одсто међугодишње се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.