Почела 29. Дринска регата, више од 1.500 пловила од Перућца до Рогачице (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 14:45

Почела 29. Дринска регата, више од 1.500 пловила од Перућца до Рогачице (ФОТО)

Више од 1.500 пловила кренуло је око 11 часова низ Дрину како би се спустили од Перућца до Рогачице на путу дугом око 25 километара, који представља главни догађај манифестације „Дринска регата“ у Бајиној Башти, показују процене организатора. Фото: Танјуг/Јован Николић Централни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << догађај у оквиру бајинобаштанске 29. „Дринске регате“ отворен је одбројавањем и пуцањем из пиштоља, а прво су, традиционално, кренули дрвени сплавови, а за њима и други чамци и пловила. Фото: Танјуг/Јован Николић „Гости нам долазе из целе Европе, ове године имамо Аустријанце и Чехе који су направили своје сплавове, а ту су нам први пут гости из Даблина. Са Аустријанцима је и председник Сплаварског удружења Европе и има их 40. Људи овде долазе због исконске лепоте реке Дрине и њене прозирне зелене боје и највећег карневала на води“, рекао је директор Туристичке организације Тара-Дрина Милан Ђурић.
Фото: Танјуг/Јован Николић За безбедност учесника, поред полиције и Дома здравља из Бајине Баште, задужени су припадници жандармерије Србије и Републике Српске, рониоци, спасиоци на води и локална добровољна ватрогасна друштва. Фото: Танјуг/Јован Николић Дринска регата је најстарија и најмасовнија манифестација на Дрини и одржава се као успомена на древне дринске сплаваре, а од ове године посетиоцима је доступна и Сплаварска пећина на обали Дрине у Перућцу, која је у прошлости служила сплаварима да се склоне од лошег времена, а око које је уређена стаза и постављене клупе. Фото: Танјуг/Јован Николић Овај јединствени карневал је највећа манифестација на води у овом делу Европе. У оквиру манифестације претходних дана организовани су различити догађаји, као што су Башта Базар, представе за најмлађе, такмичење у спремању рибље чорбе код реке Године на Перућцу, ”Масхуп” фестивал, концерти Пеђе Јовановића и Саше Матића.
Фото: Танјуг/Јован Николић Након спуста Дрином, вечерас ће у излетишту Рача бити одржан МОСТ фест уз наступе Неверних Беба и Ван Гога.
Detaljan meteo-alarm za naredna tri dana, danas crveni meteo-alarm u zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Pomoravlju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Почела 29. Дринска регата, више од 1.500 пловила од Перућца до Рогачице (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.