Ново место за културу у Бегечу – Сала са 280 места и летњом сценом, вечерас отварање уз Гарави сокак (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Jan.2024, 16:46

Ново место за културу у Бегечу – Сала са 280 места и летњом сценом, вечерас отварање уз Гарави сокак (ФОТО)

Културна станица „Бегеч“ отворена је свечано и од данас постаје место где се сусрећу људи, идеје, култура и уметност. Фото: НСуживо/Павле Пејић На свечаном отварању присуствовао је градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и нагласио да је она дванаеста у мрежи Културних станица >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у Новом Саду.
Фото: НСуживо/Павле Пејић „Бегеч је добио културну станицу за понос. У сали има 280 места и данас за православну Нову годину мештани ће имати прилику да угосте Гарави сокак и да то буде и свечано отварање Културне станице“, истакао је Ђурић.
Потпуно реновиран објекат некадашњег бегечког Дома културе имаће позоришну салу, простор за вежбу културно-уметничких друштава са свлачионицом, простор за радионичарски рад, као и летњу сцену у дворишту објекта.
Фото: НСуживо/Павле Пејић „Ово ће бити простор далеко функционалнији него што је био културни центар. Бегеч добија место окупљања, заједништва где ћете моћи даље да наставите да развијате своје насеље. Културна станица треба да буде место где ћете износити проблеме села и поред тога мора да буде много програма, садржаја“, истакао је градоначелник и домаћинима пожелео да наставе нови простор користе на прави начин као што су то и до сада чинили, да објекат буде на понос.
Фото: НСуживо/Павле Пејић Кординатор Културне станице Бегеч, Миша Пинћер, нагласио је ово посебан тренутак за заједницу Бегеча, тиме је отворено ново поглавље у културном животу места.
Фото: НСуживо/Павле Пејић „Ова иницијатива поредставља кључну тачку у обнављању културног живота нашег места. Културна станица биће простор, који ће бити домаћин различитих догађаја, радионица, изложби, концерата, стварајући живописну и динамичну атмосферу свих нас. Нудимо локалим уметицима платформу да покажу своје таленте, деле своје приче и допринесу богатству Кутурне станице Бегеч“, рекао је Пинћер.
Фото: НСуживо/Павле Пејић Фото: НСуживо/Павле Пејић Фото: НСуживо/Павле Пејић Фото: НСуживо/Павле Пејић Фото: НСуживо/Павле Пејић Фото: НСуживо/Павле Пејић Stručno vođenje kroz izložbu Staklo u sredu, 17. januara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ново место за културу у Бегечу – Сала са 280 места и летњом сценом, вечерас отварање уз Гарави сокак (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.