Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Jul.2023, 13:24

U Potočarima sutra komemoracija povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici i sahrana 30 žrtava

U Memorijalnom centru u Potočarima sutra će biti održana komemoracija povodom 28. godišnjice genocida u Srebrenici, koje su tokom jula 1995. godine počinile srpske snage na bošnjačkim stanovništvom u tadašnjoj "zaštićenoj zoni" pod kontrolom UN-a.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

'Svake godine nekoga ukopam, danas je najteže, on nam je bio miljenik'

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 11.Jul.2023, 06:05

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari kolektivna dženaza za 30 žrtava genocida, nakon koje će u Potočarima će biti sahranjeno ukupno 6.752 ubijena muškarca i dječaka. Povodom obilježavanja 28. godišnjice od genocida u Srebrenici, u Federaciji BiH je Dan žalosti.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Danas 28. godišnjica zločina u Srebrenici

Izvor: Radio 021, 11.Jul.2023

U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti održana komemoracija povodom 28. godišnjice zločina u Srebrenici.

Nastavak na Radio 021...

Obilježavanje 28 godina od zločina u Srebrenici: Sahrana 30 žrtva u Memorijalnom centru

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2023

SREBRENICA - U Srebrenici se danas obilježava 28. godišnjica od zločina počinjenog 11. jula 1995. godine nad Bošnjacima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

MEMORIJALNI CENTAR POTOČARI: Danas ukop 30 žrtava

Izvor: Pančevac-online.com, 11.Jul.2023

SREBRENICA – U Memorijalnom centru u Potočarima danas će biti sahranjeni posmrtni ostaci 30 žrtava zločina počinjenog u julu 1995. godine nad muslimanskim stanovništvom u tadašnjoj zaštićenoj zoni UN u Srebrenici. Među 30 osoba koje će ove godine biti sahranjene nalaze se četiri maloletnika....

Nastavak na Pančevac-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.