Приход компаније Мета у другом кварталу порастао на 28,75 милијарди евра

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Jul.2023, 12:00

Приход компаније Мета у другом кварталу порастао на 28,75 милијарди евра

Приход компаније Мета је у другом кварталу порастао за 11 одсто међугодишње, на 28,75 милијарди евра. Фото: Танјуг/AP Photo/Thibault Camus Мета је у свом извештају навела и да је њен нето профит порастао за 16 одсто у односу на исти квартал лане – на седам милијарди евра.
Оба резултата су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << правазишла очекивања Волстрита, а чини се да се Мета опоравља од протекле године, када је забележен пад прихода, преноси ЦНН.
„Имали смо добро тромесечје, а интересовање за наше апликације је и даље велико“, рекао је извршни директор Мете Марк Закерберг у саопштењу уз резултате. Он је рекао да компанију очекује још много тога узбудљивог – са новим производима као што су АИ језички модел Ллама 2, друштвена платформа Тредс, Рилс, нови АИ продукти и уређај за помешану стварност Квест 3.
Број корисника Фејсбука који су на овој платформи сваког дана је порастао на 2,06 милијарди, што је за пет одсто више него у истом кварталу 2022. године, навела је Мета у саопштењу.
Закерберг је у фебруару изложио своје планове за „годину ефикасности“ након тешке 2022. године, а чини се да она за сада иде по плану, додаје ЦНН. „Сада, када смо завршили период великих отпуштања, остатак 2023. године ће бити посвећен стварању стабилности за запослене, уклањању баријера које нас успоравају и пласирању нових АИ производа на тржиште“, закључио је шеф Мете.
Američki berzanski indeksi pomešani, evropski indeksi porasli

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Приход компаније Мета у другом кварталу порастао на 28,75 милијарди евра се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.