Предавање историчара Милована Балабана 28. новембра на Јутјуб каналу КЦНС

Izvor: GradskeInfo.rs, 27.Nov.2022, 12:33

Предавање историчара Милована Балабана 28. новембра на Јутјуб каналу КЦНС

Предавање историчара Милована Балабана на тему „Ескалација сукоба на Косову и Метохији 1998–1999. године” можете погледати 28. новембра у 20.00 часова на Јутјуб каналу КЦНС. Фото: КЦНС На предавању ће се говорити о ескалацији сукоба на Косову и Метохији, који је кулминирао почетком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 1998. године. Ко је и зашто организовао тзв. ОВК, како је ова паравојска дигла устанак против легалних институција државе Србије, и какву је логистику имала од стране НАТО-а и целокупног политичког Запада?
Такође ће бити речи о глобалној позадини сукоба. Подршка Албанцима од стране америчког естаблишмента била је очита. Синхронизација новог униполарног поретка, са једне стране, и алабанских сепаратиста с друге, довела је до рата, пропагандног искривљавања истине, замене теза где се жртва проглашава за џелата, а све у циљу да би се реализовала војна интервенција.
На крају, тема предавања ће бити и шири контекст и значај интервенције за геополитичка кретања на глобалном плану, као и теоријске припреме и радње реализоване од стране америчке дубоке државе, које су свесно ишле за тим да сруше дотадашњи међународни поредак.
Izložba „Mikro“ Sonje Bojanić, 28. novembra u Malom likovnom salonu

 
 
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Предавање историчара Милована Балабана 28. новембра на Јутјуб каналу КЦНС се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.