Немачки министар економије отаказао пут на ЦОП28 због кризе са буџетом

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Dec.2023, 08:30

Немачки министар економије отаказао пут на ЦОП28 због кризе са буџетом

Немачки министар економије Роберт Хабек неће отпутовати у Дубаи на конференцију о клими ЦОП28 јер је потребан Немачкој да настави преговоре о буџету за 2024, саопштио је данас портпарол немачке Владе. Фото: Pixabay/PeterDargatz Хабек је требало да одлети у Дубаи сутра увече да би присуствовао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << ЦОП28, а затим у Оман, Израел и Саудијску Арабију, пренео је Ројтерс.
Међутим, немачки канцелар Олаф Шолц га је замолио да одложи пут и да приоритет разговорима у коалиционој влади о томе како да се реши недостатак од 17 милијарди евра у буџету за 2024. годину, настао одлуком Уставног суда прошлог месеца.
И немачка министарка спољних послова Аналена Бербок и Шолц присуствовали су конференцији ЦОП28 која је почела 30. новембра и траје до 12. децембра.
 
Deda Mraz u decembru zaradi više od 1.000 evra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки министар економије отаказао пут на ЦОП28 због кризе са буџетом се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.