Према подацима палестинских власти у Гази до сада погинуло 28.176 Палестинаца

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Feb.2024, 13:44

Према подацима палестинских власти у Гази до сада погинуло 28.176 Палестинаца

У израелским нападима на Појас Газе након упада Хамаса у Израел 7. октобра до данас је погинуло 28.176 Палестинаца, а повређено их је 67.784, саопштило је данас Хамасово министарство здравља у тој палестинској енклави. Фото: Танјуг/AP Photo/Ali Mahmoud У протекла 24 часа убијено је око 112 Палестинаца, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << а 173 су повређена, наводи се у саопштењу министарства, преноси Ројтерс.
У међувремену је Франческа Албанезе, специјални известилац УН за окупиране палестинске територије изјавила да „су израелске власти, како се чини, прекршиле наредбе Међународног суда правде (МСП)“ који је пре две недеље захтевао да се предузму хитни кораци у заштити права Палестинаца и прекину све активности које би могле да представљају геноцид, пренео је данас лондонски Гардијан.
Високи западни званичници наводе да упркос вишесатним преговорима са израелским званичницима, постоји, у најбољем случају, маргинално побољшање од тренутка када је донета пресуда 26. јануара.
„Страшно је и све је горе“, рекао је један од њих, а пренео Гардијан.
Netanjahu uoči kopnenog napada na Rafu: Pobeda je na dohvat ruke

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Према подацима палестинских власти у Гази до сада погинуло 28.176 Палестинаца се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.