Буфон објавио крај каријере након 28 година – „Људи, то је све!“ (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Avg.2023, 16:19

Буфон објавио крај каријере након 28 година – „Људи, то је све!“ (ВИДЕО)

Један од најбољих светских голмана 21. века Ђанлуиђи Буфон данас је и званично објавио крај професионалне каријере. Фото: Танјуг/AP Photo/Alberto Pellaschiar Буфон (45) је на званичним налозима на друштвеним мрежама објавом потврдио да више неће стајати међу стативама на професионалном нивоу.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „То је све људи! Дали сте ми све. Дао сам вам све. Учинили смо то заједно“, написао је Буфон. That's all folks!
You gave me everything.
I gave you everything.
We did it together. pic.twitter.com/bGvIDsoFsG
— Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon) August 2, 2023

Упркос чињеници да је имао богату понуду из Саудијске Арабије, Буфон је одлучио да оконча каријеру.
За први тим Парме дебитовао је са 17 година и играо за клуб са стадиона Енио Тардини шест сезона. У првом мандату бранио је на 220 утакмица и учествовао у освајању три трофеја, Купу Италије, Суперкупу Италије и Купу УЕФА. Онда је 2001. прешао у Јувентус, у ком је био пуних 17 година. Остао је и кад је клуб кажњен селидбом у Серију Б, а одатле је отишао у ПСЖ, одакле се вратио у „стару даму“.
Укупно је у два мандата у Торину бранио на 685 утакмица и освојио 10 титула првака Италије, пет пута Куп и шест пута Суперкуп Италије, али није имао срећу да освоји Лигу шампиона, иако је са Јувентусом играо три финала.
Са репрезентацијом Италије је постао светски шампион 2006. године на Мондијалу у Немачкој кад је у великом финалу после бољег извођења пенала савладана Француска. У дресу „азура“ бранио је 176 пута.
Са Пари сен Жерменом је освојио шампионат Француске 2019. године, а последње две сезоне бранио је за Парму у Серији Б.
Čelsi nudi Lukakua i 20 miliona evra Juventusu za Dušana Vlahovića

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Буфон објавио крај каријере након 28 година – „Људи, то је све!“ (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.