Амерички суд: ФБИ злоупотребио податке 278.000 пута

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 09:57

Амерички суд: ФБИ злоупотребио податке 278.000 пута

Амерички суд је утврдио да је ФБИ 278.000 пута непрописно тражио информације из националне базе података о страним обавештајцима током неколико година, укључујући и податке о Американцима осумњиченима за злочине, саопштено је у судској пресуди. Фото: Танјуг/AP Photo/Charlie Neibergall Пресуду >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је донео Суд за надзор страних обавештајних служби, а објавила ју је Канцеларија директора националних обавештајних служби (ОДНИ), пренео је Ројтерс.
ФБИ је интересовао потенцијални страни утицај на одређене догађаје, попут нереда на Капитолу 6. јануара 2021. године и након протеста 2020. године због убиства Афроамериканца Џорџа Флојда, навео је суд. Обавештајна база података прикупља дигиталне и остале информације о појединцима.
Члан 702 амандмана из 2008. на Закон о надзору страних обавештајних служби (ФИСА) из 1978, легализовао је тајни програм прислушкивања, који је одобрила Бушова администрација, дозвољавајући америчким обавештајним агенцијама да прате поруке из иностранства које се шаљу преко америчких мрежа, попут Гугла.
Међутим, суд је утврдио да је ФБИ прекршио правила ФИСА, посебно приликом криминалних истрага у периоду између 2016. и 2020. године, јер, како се наводи, „није било рационалног разлога да очекују да ће наћи доказе о злочинима или о раду страних обавештајних служби“, иако је ФБИ веровао да постоји основа за тако нешто.
Bajden objavljuje novi vojni paket Ukrajini od 375 miliona dolara

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Амерички суд: ФБИ злоупотребио податке 278.000 пута се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.