Данашњи промет на берзи 274 милиона динара, највише се трговало акцијама НИС-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Maj.2023, 17:30

Данашњи промет на берзи 274 милиона динара, највише се трговало акцијама НИС-а

На Београдској берзи данас је забележен промет у износу нешто већем од 274 милиона динара а највише се трговало акцијама нафтне компаније НИС, наводи се у данашњем берзанском извештају. Фото: Pixabay/AhmadArdity Када је реч о индексима, Belex15 је порастао за 0,32 одсто а Белеxлине је опао за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 0,14 одсто.
Листу добитника данас предводи Импол Севал из Севојна, чије су акције порасле за 1,64 одсто, и на затварању се вределе по 6.200 динара, следи НИС са растом акција од 0,98 одсто и Аеродром Никола Тесла са растом од 0,57 процената.
На листи губитника предњаче Путеви Ужице, пошто су њихове акције забележиле пад од 18,60 одсто, на другом месту је ковинска Утва Силоси са падом акција од 2,17 процената а на трећем Енергопројект холдинг из Београда са падом акција од 1,66 одсто.
Трговином акцијама НИС-а остварен је промет од 5,2 милиона динара па су акције ове компаније данас биле најтргованије.
Australijski budžet u plusu nakon 15 godina, uskoro će ga pojesti troškovi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Данашњи промет на берзи 274 милиона динара, највише се трговало акцијама НИС-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.