27 GODINA OD OSLOBOĐENJA ZVORNIKA: Prva žrtva 9. aprila 1992. godine bila je srpska!

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Apr.2019, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

27 GODINA OD OSLOBOĐENJA ZVORNIKA: Prva žrtva 9. aprila 1992. godine bila je srpska!

U Zvorniku će danas biti obilježeno 27 godina od oslobođenja grada u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Prema programu obeležavanja, u 11.10 časova biće organizovana posjeta Spomen- sobi, a u 11.30 časova biće služen pomen i položeni venci kod centralnog spomenika za 1.080 boraca poginulih u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Svečana akademija biće održana u Domu omladine u 12.05 časova.

U odbrambeno-otadžbinskom ratu na području Zvornika poginulo je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 566 boraca Vojske Republike Srpske, ranjeno ih je više od 700, dok se 32 borca vode kao nestala.

Prva žrtva u Zvorniku, 9. aprila 1992. godine bila je srpska, i to Rade Radović zvani Luka, a dan poslije ubijen je zastavnik Miko Stanojević, dok je ranjeno nekoliko vojnika u zasedi koju su organizovali muslimani iz Sapne, tadašnje zvorničke mesne zajednice, podaci su Boračke organizacije grada Zvornika.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.