ФИФА наредила Лидсу да исплати 27,9 милиона евра бившем фудбалеру Огистену

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Apr.2023, 14:55

ФИФА наредила Лидсу да исплати 27,9 милиона евра бившем фудбалеру Огистену

Веће за решавање спорова Међународне фудбалске федерације (ФИФА) одлучило је да Лидс мора да исплати 27,9 милиона евра (24,5 милиона фунти) бившем играчу Жану-Кевину Огистену, пошто је утврђено да је енглески клуб раскинуо уговор на штету француског интернационалца, преноси британски >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Атлетик. Фото: Танјуг/AP Photo/Armando Franca Огистен (25) је у омладинским селекцијама играо за Булоњ и Пари Сен Жермен, а 2017. је стигао у Лајпциг. Немачки клуб је послао француског фудбалера у јануару 2020. године на позајмицу у Лидс.
Лидс се обавезао да ће на лето 2020. да откупи уговор француског фудбалера ако се овај клуб врати у Премијер лигу. Лидс је изборио пласман у Премијер лигу, али није желео да откупи уговор Огистена, који је за енглески клуб одиграо само 48 минута на три меча.
Огистен се вратио у Лајпциг, а онда је раскинуо уговор са немачким клубом, пошто је прешао у Нант. Француски фудбалер је сада члан Базела.
Лајпциг је пре неколико година тужио Лидс за непоштовање уговора, а ФИФА је наложила енглеском клубу да исплати Немцима 21 милион евра. Међутим, Атлетик наводи да је Огистен одлучио да покрене поступак против Лидса. Француски фудбалер је тражио да му енглески клуб исплати 27,9 милиона за комплетан петогодишњи уговор, који је требало да потпише са Лидсом у јуну 2020.
Веће за решавање спорова ФИФА одлучило је у корист Огистена, док је Лидс најавио жалбу на ову пресуду.
Benfika večeras čeka Inter, Bajern gostuje Mančester sitiju u četvrtfinalu Lige šampiona

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ФИФА наредила Лидсу да исплати 27,9 милиона евра бившем фудбалеру Огистену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.