У Немачкој 263.000 бескућника, објавила први пут немачка влада

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Dec.2022, 16:17

У Немачкој 263.000 бескућника, објавила први пут немачка влада

Немачка влада саопштила је да у Немачкој има 263.000 бескућника, што је први пут да је објавила податке о броју људи без крова над главом, а циљ је искорењивање те појаве до 2030. године, објавио је данас Дојче веле. Фото: Pixabay/fantareis Лист је навео да бескућника има заправо више.
Према >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << извештају Савезне владе, највише бескућника је смештено у прихватилишта (178.000), потом код породице и пријатеља (49.000), док остали (37.000) живе углавном на улици и у импровизованим смештајима.
Према извештају, готово две трећине бескућника су мушкарци, у просеку су стари 44 године, и знатно су старији од оних који су у званичним смештајима или код породице и пријатеља који у просеку имају 32 односно 35 година. Такође се наводи да две трећине бескућника који су на улици и три четвртине оних који бораве код некога имају немачко држављанство, док су остали страног порекла или немају документовано држављанство.
Савезна влада ће израдити и усвојити национални акциони план за решавање питања бескућника наредне године, рекла је министарка грађевине и стамбених питања Клара Гејвиц.
Следећи извештај би требало да буде представљен 2024. године.
Obeležava se Međunarodni dan ljudskih prava

Преузмите андроид апликацију.
Чланак У Немачкој 263.000 бескућника, објавила први пут немачка влада се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.