Годишњи раст цена произвођача производа пољопривреде и рибарства 26 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 12.Apr.2023, 14:22

Годишњи раст цена произвођача производа пољопривреде и рибарства 26 одсто

Цене произвођача производа пољопривреде и рибарства у фебруару ове године, у односу на исти месец претходне године, повећане су за 26 одсто, а у односу на јануар ове године смањене су у просеку за 1,9 одсто, објавио је данас Републички завод за статистику. Фото: Градске инфо Посматрано >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << по главним групама производа, у односу на исти месец претходне године, највећи утицај на раст цена забележен је у групама жита 14,9 одсто, затим стока и живина 27,8 одсто и сточни производи 61,2 одсто.
Посматрано по главним групама производа, у односу на претходни месец, највећи утицај на пад цена забележен је у групама жита 4,0 одсто и индустријско биље 1,8 одсто. Цене произвођача производа пољопривреде и рибарства у периоду јануар-фебруар ове године, у односу на исти период прошле године, у просеку су повећане за 29,5 одсто.
Посматрано по главним групама производа, у периоду јануар – фебруар ове године у односу на исти период прошле године, највећи утицај на раст цена забележен је у групама жита 18,5 одсто, стока и живина 27,0 одсто и сточни производи 66,9 одсто.
Kurs dinara prema evru danas 117,2878, prema dolaru 107,3278

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Годишњи раст цена произвођача производа пољопривреде и рибарства 26 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.