Премијерка: Предато 26.339 комада оружја, опозиција се одлучила за перформанс

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Maj.2023, 17:49

Премијерка: Предато 26.339 комада оружја, опозиција се одлучила за перформанс

Премијерка Ана Брнабић рекла је данас у Скупштини да су од 8. до 17.маја у акцији разоружавања Србије, грађани предали 26.339 комада оружја, укључујући и минско-ексползивна средства. Фото: Танјуг/Јадранка Илић Током обраћања премијерке део опозиције је држао транспаренте, односно >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << фотографију коју је премијерка Ана Брнабић објавила на Инстаграму као одговор опозицији на фотомонтажу са протеста.
Део опозиције је и добацивао, па их је председник Скупштине Србије Владимир Орлић замолио “да не псују и да саслушају извештај који су тражили” и поручио да неће да изриче мере.
Брнабић је рекла да јој је жао што се опозиција одлучила за перформанс.
Премијерка је у парламенту, где је у току расправа о четири тачке дневног реда које су у вези са масовним убиствима у Србији, казала да је МУП након трагичних догађаја предузео низ мера. Међу мерама МУП-а јесте и провера држања оружја, мораторијум на издавање дозвола за држање и ношење оружја, контрола стрељана, као и предаја нерегистрованог оружја, а реч је о акцији која траје до 8. јуна.
Предато је, каже Брнабић, и више од миллион комада муниције.
“Желим да се захвалим свим грађанима који су одговорно и озбиљно поступили И одазвали се на позив”, рекла је Брнабић и подсетила да су се масовна убиства у Србији дешавала и раније и споменула трагичне догађаје у Великој Иванчи, Јабуковцу, Неготину и Лесковцу.
Она је поручила да влада наставља са имплементацијом мера у борби против насиља, између осталог, и са акцијом разоружавања са циљем да се смањи број оружја и до 90 одсто.
План је да се запосли више од 1.200 нових полицаца који ће радити на безбедности у школама.
Брнабић је невела да Министарство правде припрема више измена закона, те да се разматра смањење старосне границе кривично-правне одговорности са 14 на 12 година.
Она је казала да од опозиције жели да чује конкретне мере или да коментарише већ донете, а не да грађанима ускраћује право на слободу кретања протестима на Газели.
Brnabić: Od sutra elektronska prijava nasilja nad decom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Премијерка: Предато 26.339 комада оружја, опозиција се одлучила за перформанс се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.