Због поплава евакуисано 26 лица у Мачванском округу

Izvor: GradskeInfo.rs, 31.Maj.2023, 12:38

Због поплава евакуисано 26 лица у Мачванском округу

Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а, због поплава које су захватиле Мачвански округ, евакуисали су 24 особе у месту Горња Врањска, код Шапца, од којих је деветоро деце, као и две особе у Шабачкој Каменици. Фото: Танјуг/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs Повређених особа није било, истиче >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се у саопштењу МУП-а.
Због поплава, изазваних обилним падавинама, проглашена је ванредна ситуација на целој територији општине Владимирци, а и даље је на снази ванредна ситуација на делу територија Ужица, Пожеге, Беочина, Врњачке Бање и Бољевца.
Током ноћи обилне падавине највише су погодиле Мачвански округ – општине Лозница, Шабац, Крупањ и Коцељева.
Водостај Крупинске, Грачаничке, Узовничке реке, као и река Расница и Љубовиђа, тренутно је у стагнацији, додаје се у саопштењу.
МУП додаје да су Ватрогасно-спасилачке екипе током ноћи црпле воду из Дома здравља у Сјеници, у Пожеги у местима Каленић и Јовићевићи, као и у Пилатовићима, а највише у Лозници где је вода продрла у Дом здравља и „Електродистрибуцију“.
Фото: Танјуг/OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE/bs Такође, воду су црпли и из домаћинстава у Крупњу.
Ватрогасци-спасиоци у Коцељеви постављали су дрвену брану на делу корита реке Раснице, као и џакове са песком у Шабачкој Каменици.
Од почетка обилних падавина, 26. маја, које су довеле до поплава, припадници Сектора за ванредне ситуације имали су укупно 72 интервенције, евакуисали су 38 особа, угасили пет пожара изазваних ударом грома, а имали су и 61 интервенцију црпљења воде. У санирању последица изазваних обилним падавинама ангажовано је 185 ватрогасаца-спасилаца са 95 возила и 80 пумпи и 8 припадника Специјалистичког тима за спасавање и рад на води са 3 возила и 2 чамца, додаје се у саопштењу.
Žiofre: Situacija na severu KiM zabrinjava, vratiti se dijalogu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Због поплава евакуисано 26 лица у Мачванском округу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.