25 Nišlija završilo u Hitnoj zbog sunca

Izvor: B92, 22.Jul.2019, 10:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

25 Nišlija završilo u Hitnoj zbog sunca

Niš -- Lekari niške Hitne pomoći zbrinuli su u toku proteklog dana i noći 25 pacijenata koji su imali zdravstvene probleme zbog previše vremena provedenog na suncu.

"Tokom dana bilo je 19 intervencija na javnim mestima, uglavnom zbog kolapsa, a u večernjim satima su roditelji dovodili decu sa povišenom temperaturom uzrokovanom preteranom izlaganju suncu", kazali su u Hitnoj pomoći.

Prema rečima lekara, svi pacijenti zbrinuti su ambulantno i nije bilo potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za upućivanjem na bolničko lečenje.

"Savet pacijentima je da u najtoplijem delu dana izbegavaju predug boravak na suncu. To se posebno odnosi na decu. Ona bi, zbog osetljive kože, obavezno morala da budu zaštićena kremama za sunčanje, zbog visokog UV zračenja", rekli su u Hitnoj pomoći.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teško vreme: Nišlije KOLABIRALE zbog vrućine

Izvor: Mondo, 22.Jul.2019

Lekari niške Hitne pomoći zbrinuli su u toku proteklog dana i noći 25 pacijenata koji su imali zdravstvene probleme zbog prevelikog izlaganja suncu,..Foto: Mondo/Stefan Stojanović.."Tokom dana bilo je 19 intervencija na javnim mestima, uglavnom zbog kolapsa, a u večernjim satima su roditelji dovodili...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.