ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за 25 базних поена, на 4,0 одсто

Izvor: GradskeInfo.rs, 15.Jun.2023, 14:45

ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за 25 базних поена, на 4,0 одсто

Европска централна банка (ЕЦБ) подигла је референтну каматну стопу за 25 базних поена, на 4,0 одсто. Фото: Танјуг/AP Photo/Michael Probst Референта каматна стопа је сада највиша од 2008. године и тадашње велике финасијске кризе.
Каматна стопа на депозите је погиднута на 3,5 одсто, што је највише >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у последње 22 године.
„Инфлација пада, али према прогнозама ће предуго остати на високом нивоу. Управни савет ЕЦБ-а је одлучан у намери да благовремено сузбије инфлацију на два одсто. Због тога је данас подигао три кључне каматне стопе за 25 базних поена“, наводи се у саопшетењу на сајту ЕЦБ. Европска централна банка је подигла референтну каматну стопу осми пут заредом, а у последњих годину дана је она порасла за чак 375 базних поена.
Siniša Mali razgovarao sa predstavnicima Saudijskog fonda za razvoj

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ЕЦБ подигла референтну каматну стопу за 25 базних поена, на 4,0 одсто се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.