Нетањаху: Инвестиција од 25 милијарди долара за изградњу компаније Интел

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jun.2023, 12:18

Нетањаху: Инвестиција од 25 милијарди долара за изградњу компаније Интел

Амерички произвођач чипова, компанија Интел саградиће у Израелу нову фабрику вредну 25 милијарди долара, изјавио је данас израелски премијер Бењамин Нетањаху напомињући да је реч о највећој страној инвестицији икада у тој земљи. Фото: Танјуг/mir Cohen/Pool Photo via AP Фабрика у Киријат >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Гату би требало да буде отворена 2027. године и требало би да запосли хиљаде људи, саопштено је из израелског министарства финансија, преноси Ројтерс.
Према речима Нетањахуа, уговором је предвиђено да Интел плати пореску стопу од 7,5 одсто уместо садашњих пет одсто.
Из компаније Интел у Израелу за сада није било коментара.
Ramafosa: Pitanja vezana za sukob u Ukrajini biće tema na samitu Rusija – Afrika

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Нетањаху: Инвестиција од 25 милијарди долара за изградњу компаније Интел се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.