Московски суд осудио опозиционара Кара-Мурзу на 25 година затвора због издаје

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 13:51

Московски суд осудио опозиционара Кара-Мурзу на 25 година затвора због издаје

Московски градски суд осудио је данас опозиционог политичара Владимира Кара-Мурзу на 25 година затвора због издаје и ширења лажих вести о руској војсци. Фото: Танјуг/AP Photo/Alexander Zemlianichenko Поред тога, он је кажњен са 400.000 рубаља, ограничењем на годину и по дана и забраном да се бави >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << новинарством на седам година, преносе Риа новости.
Претреси су одржани у Московском градском суду иза затворених врата, а истрагу је водио Истражни комитет.
Како је за руску агенцију рекао Кара-Мурзин адвокат Вадим Прохоров, ово је први пут да случај издаје води Истражни комитет, а не Федерална служба безбедности (ФСБ). У интервјуу Си-Ен-Ен емитованом неколико сати пре него што је ухапшен, Кара-Мурза је тврдио да Русијом управља „режим убица“, пренео је Ројтерс.
Он је, такође, користио говоре у САД и широм Европе да оптужи Москву за бомбардовање цивилних циљева у Украјини, оптужбу коју она одбацује.
Ukrajina je ta koja odlučuje o kontraofanzivi, Slovačka joj predala 13 MiG-29

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Московски суд осудио опозиционара Кара-Мурзу на 25 година затвора због издаје се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.