Шојгу известио Путина: Више од 25.000 војника учествује у вежбама Пацифичке флоте

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Apr.2023, 10:56

Шојгу известио Путина: Више од 25.000 војника учествује у вежбама Пацифичке флоте

Руски министар одбране Сергеј Шојгу обавестио је на данашњем састанку председника Русије Владимира Путина да у изненадним проверама Пацифичке флоте учесвује више од 25.000 војника, 167 бродова, 12 подморница и 89 авиона и хеликоптера. Фото: Танјуг/Gavriil Grigorov, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP Шојгу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је рекао да су, у складу са одлуком председника Русије, 14. априла почеле изненадне провере готовости Пацифичке флоте, преноси Интерфакс.
Према његовим речима, снаге и трупе које учествују у инспекцији доведене су у пуну борбену готовост и почеле су да извршавају задатке борбене обуке. Шојгу је рекао да је у току друга фаза вежби, а да ће у завршној фази, од 18. априла, стратешки бомбардери Пацифичке флоте у централном делу Тихог океана увежбавати ударе на групе бродова замишљеног непријатеља.
Путин је на састанку истакао да се од развоја флоте, укључујући Пацифичку, није одустало. „Данас имамо јасне приоритете за употребу Оружаних снага, пре свега се то тиче украјинског правца и свега што је у вези са заштитом нашег народа у Донбасу, на осталим новим територијама. Али задатке развоја флоте нико није отказао нити повукао и зато вас молим да наставите овај посао, наравно, да обратите пажњу и на развој и припрему сличних догађаја у другим флотама“, рекао је Путин.
Оценио је да је прва етапа изненадне инспекције Пацифичке флоте одржана на веома високом нивоу. Изненадне вежбе Пацифичке флоте почеле су 14. априла, а Шојгу је тада изјавио да је њихов циљ „изградња способности Оружаних снага за решавање задатака одбијања агресије потенцијалног непријатеља са океана и мора“.
Lavrov od danas do 21. aprila u poseti Brazilu, Venecueli, Nikaragvi i Kubi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шојгу известио Путина: Више од 25.000 војника учествује у вежбама Пацифичке флоте се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.