Пентагон: САД одобриле продају Приштини 246 ракета Џавелин за 75 милиона долара

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Jan.2024, 22:33

Пентагон: САД одобриле продају Приштини 246 ракета Џавелин за 75 милиона долара

Амерички Стејт департмент одобио је потенцијалну продају Приштини 246 ракета Џавелин за процењену вредност од 75 милиона долара, саопштио је данас Пентагон. Фото: Танјуг/AP/Patrick Semansky, Како је навео, главни извођачи радова биће Џевелин Џоинт вентур (Javelin Joint Venture), који чине компанија >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Локид Мартин и Рејтеон мисајлс и дифенс (Raytheon Missiles and Defense), преноси Ројтерс.
Председник Србије Александар Вучић изјавио је раније данас да ће Србија наставити да се понаша одговорно и да доприноси стабилности на Балкану, као и да ће радити на очувању српско-америчких односа, упркос чињеници да су САД одлучиле да прихвате захтев Приштине о куповини противтенковских ракета „Џавалин“.
Вучић је примио амбасадора САД Кристофера Хила који га је обавестио о тој америчкој одлуци за коју је председник рекао да је „велико разочарање“ за Србију.
Министар одбране привремених приштинских власти Ејуп Маћедонци потврдио је данас да су започете процедуре за куповину противтенковских ракета „Џевелин“од САД и истакао да је одлука о тој набавци део плана транзиције такозваних косовских безбедносних снага у војску.
Vučić: Otvoren razgovor sa Hilom, potvrdili posvećenost miru u regionu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пентагон: САД одобриле продају Приштини 246 ракета Џавелин за 75 милиона долара се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.