24 UČENIKA NESTALA NA PLANINI U VELIKOJ BRITANIJI: 14 pronađeno, traga se za još 10!

Izvor: Telegraf.rs, 29.Jun.2016, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

24 UČENIKA NESTALA NA PLANINI U VELIKOJ BRITANIJI: 14 pronađeno, traga se za još 10!

U Brekon Bikons pećinama, na planinskom vencu u Južnom Velsu, nestala su 24 učenika. Spasilački timovi i helikopteri su na licu mesta.

Započela je potraga za nestalom decom i akcija spasavanja. Učenici su se izgubili oko 13 sati po lokalnom vremenu. Helikopteri su prvo uočili 14 učenika, koji su prebačeni u lokalni pab dok traje akcija spasavanja.

Policija i tri grupe gorske službe trenutno učestvuju u potrazi.

Prema prvim izveštajima, deca su se izgubila >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u pećinama, ali ubrzo su se pojavile bojazni da se ipak nalaze iznad zemlje.

Spasioci su u telefonskom kontaktu sa decom, koja su podeljena u četiri grupe od po pet-šest članova. Sa njima nema odraslih, a deca su iz Engleske i u "srednjim su tinejdžerskim godinama".

Inače, ovo mesto je poznato po treninzima i obukama vojnih trupa Velike Britanije.

CORRECTION: Mountain rescue teams search for 20 pupils lost on Brecon Beacons https://t.co/UeXqqTiCv5 pic.twitter.com/BVcpPYcAdC

— BBC Wales News (@BBCWalesNews) June 29, 2016

Twenty schoolchildren are currently missing in the underground caves in the Brecon Beacons - emergency services searching — Lee Evans (@LeeEvansBirding) June 29, 2016

(Telegraf.rs/ Izvor: rt.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Na planini nestalo 20 đaka!

Izvor: Mondo, 29.Jun.2016

Najmanje 20 dece školskog uzrasta nestalo je u pećinama na planini u nacionalnom parku Brekon Bikons u Južnom Velsu, javili su britanski mediji...Foto: Printscreen/YouTube..Njihov nestanak je prijavljen oko 13 sati po lokalnom vremenu...Prema prvim informacijama koje su se pojavile, deca su nestala...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.