Најјачи земљотрес у претходне 24 године погодио западни део државе Њујорк

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2023, 08:16

Најјачи земљотрес у претходне 24 године погодио западни део државе Њујорк

Западни део државе Њујорк погодио је најјачи земљотрес у претходних неколико деценија, што је узнемирило грађане тог региона ненавикнуте на такве потресе. Фото: Танјуг/АР Земљотрес јачине 3,8 степени није изазвао озбиљнију штету, а догодио се око 12.15 по средњеевропском времену >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << (6.15 по локалном), пренео је АП.
Амерички геолошки институт је објавио је да тако јак земљотрес није погодио тај регион бар 24 године.
Идентична снага земљотреса забележена је у том региону у новембру 1999. године, када је измерено 3,8 степени.
Подрхтавање тла трајало је неколико секунди и натерално је становнике да изађу до прозора, а онда да траже на интернету појашњења.
„Осетио сам као да је аутомобил ударио у моју кућу у Бафалу. Скочио сам из кревета“, рекао је извршни директор округа Ири Марк Полонкарц.
Земљотрес се осетио у радијусу од 50-ак километара, укључујући и у области Нијагариних водопада, који се налазе на 35 километара раздаљине путем.
Центар за земљотресе у Канади, који је измерио потрес јачине 4,2 степена, навео је да се потрес осетио у јужном Охају.
Најмање 54 накнадна потреса јача од 4,3 степени Рихтера у Турској

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најјачи земљотрес у претходне 24 године погодио западни део државе Њујорк се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.