Газпром: Дневно преко Украјине испоручимо 24 милиона кубних метара гаса

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Jan.2023, 15:47

Газпром: Дневно преко Украјине испоручимо 24 милиона кубних метара гаса

Руска нафтна компанија Газпром саопштила је данас да испоручује 24,4 милиона кубних метара гаса у Европу преко пумпне станице за гас Суџа у Украјини. Фото: Танјуг/AP/Michael Sohn “Газпром испоручује руски гас кроз украјинсу Територију у количини која је договорена са Украјином. Која >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је данас износила 24,4 милиона кубних метара.
Украјинска страна одбила је испоруке преко руте Сохрановке“, саопштено је из Гаспрома, преноси ТАСС.
Транзитна линија преко Суџе остаје једина рута којом руски гас долази до земаља западне и централне Европе. Након што је испорука преко Северног тока потпуно заустављена.
Украјински енергетски оператери су у мају најавили да ће угасити испоруку гаса ка Европи преко руте Сохрановке због тога што наводно нису могли да контролишу гасну станицу Новопсков у Луганској области, преноси ТАСС.
U Nemačkoj zatvorena kompanija koja je trebalo da upravlja Severnim tokom 2

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Газпром: Дневно преко Украјине испоручимо 24 милиона кубних метара гаса се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.