Пакистан: Дан пред изборе у бомбашким нападима убијено најмање 24 људи

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Feb.2024, 14:11

Пакистан: Дан пред изборе у бомбашким нападима убијено најмање 24 људи

У два бомбашка напада на изборне канцеларије једне политичке партије и једног независног кандидата у југозападном Пакистану данас су погинуле најмање 24 особе и рањено више од двадесетак других. Фото: Танјуг/AP Photo/Arshad Butt Нико није одмах преузео одговорност за нападе, који су >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << се десили дан пре одржавања парламентарних избора у Пакистану, јавља АП.
Први напад догодио се у Пашину, округу у провинцији Белуџистан, рекао је портпарол покрајинске владе Џан Ачакзај.
Званичници су саопштили да је најмање 14 људи погинуло у том нападу, а да су рањени превезени у оближњу болницу, од којих су неки у критичном стању. У другом бомбашком нападу на изборну канцеларију странке Џамијат Улема Ислам, политичара Фазлура Рехмана у граду Кила Сајфула у Белуџистану погинуло је најмање 10 људи, саопштили су Ачакзај и локалне власти.
Бомбашки напади су се догодили упркос распоређивању десетина хиљада полицијских и паравојних снага широм Пакистана како би се обезбедио мир након недавног пораста милитантних напада у земљи, посебно у Белуџистану. Покрајина Белуџистан, богата је гасом, налази се на граници са Авганистаном и Ираном.
Више од две деценије поприште је побуне од стране балуџијских националиста, који су у почетку желели удео у покрајинским ресурсима, али су касније покренули побуну за независност.
Пакистански талибани и друге милитантне групе такође имају снажно присуство у покрајини.
Zelenski: U raketiranju Kijeva najmanje dvoje mrtvih, više od 10 ljudi povređeno

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Пакистан: Дан пред изборе у бомбашким нападима убијено најмање 24 људи се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.