Зеленски позвао Трампа да посети Украјину и покаже му како би окончао рат за 24ч

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Nov.2023, 20:18

Зеленски позвао Трампа да посети Украјину и покаже му како би окончао рат за 24ч

Украјински председник Володимир Зеленски позвао је Доналда Трампа да посети Украјину, након што је бивши амерички председник изјавио да би могао да оконча рат Русије против Украјине у року од 24 сата ако победи на изборима следеће године. Фото: Танјуг/AP/Efrem Lukatsky Зеленски је у >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << интервјуу за Ен-Би-Си довео у питање Трампову тврдњу и позвао га да посети Украјину како би лично видео размере руске инвазије.
„Ако може да дође овде, требаће ми 24 минута – да, 24 минута…да објасним председнику Трампу да не може да управља овим ратом. Он не може да донесе мир због (руског председника Владимира) Путина“, рекао је Зеленски.
Зеленски је такође похвалио председника Џозефа Бајдена због његове посете Украјини раније ове године, преноси Си-Ен-Ен.
„Мислим да је разумео неке детаље које можете разумети само када сте овде. Зато позивам председника Трампа”, поручио је Зеленски.
Трамп је за Си-Ен-Ен у мају тврдио да до рата не би дошло да је он био председник када је почела руска инвазија у пуном обиму, као и да би могао да реши сукоб за један дан ако буде поново изабран.
“Састаћу се са Путином. Састаћу се са Зеленским. Обојица имају слабости и имају снагу. И у року од 24 сата тај рат ће бити решен“, навео је Трамп.
Borelj: EU izdvaja dodatnih 10 miliona evra za Gazu

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Зеленски позвао Трампа да посети Украјину и покаже му како би окончао рат за 24ч се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.